Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dvadeseta Dječja karnevalska povorka s pet tisuća malih maškara

28.01.2016.

17:33

Autor: Iva Črnjar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najslađa karnevalska povorka, 20. Dječji međunarodni karneval, održat će se ove subote, 30. siječnja, na riječkome Korzu. Sudjeluje 5 tisuća malih maškara u 69 karnevalskih grupa, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u riječkoj Turističkoj zajednici.

Zbog održavanja povorke u subotu od 12:30 do 18 sati bit će zatvorene ulice: Fiumara, Scarpina, Adamićeva, Splitska, Zadarska, Riva, Ignacija Henckea, Ivana Zajca, Wenzelova i Ribarska. Parkiranje vozila bit će zabranjeno na sljedećim lokacijama: Grobnička riva od 00 do 24 sata; Putnička obala od 00 do 18 sati; Parkiralište Delta od 00 do 18 sati, Zadarska ulica, Splitska, Zanonova i Ulica Riva (od Trga Žabica do raskrižja s Ulicom Ignacija Henckea) od 06 do 18 sati. Gradski autobusi zaustavljat će se na svim redovnim gradskim stajalištima osim u zoni zabrane prometa, a prigradski autobusi od 12 do 18 sati kretat će s Delte.

Kiša nas ove godine neće omesti, nadaju se organizatori priželjkujući pretežno vedro za najmlađe i najslađe maškare - njih pet tisuća. Sudjeluju djeca iz vrtića i škola Primorsko-goranske županije, tri karnevalske grupe dolaze iz ostalih dijelova Hrvatske, a jedna iz inozemstva. Povorka kreće u 13 sati s Gata Karoline Riječke. Uz tri pozornice na riječkome Korzu, organiziran je i prigodni program Prvih riječkih mažoretkinja, četiri dječja zbora i DJ Tomija u Export Delti. 

"Vjerujem da će se svi jako dobri zabaviti. Djeca su uz pomoć roditelja, profesora i odgajatelja bila jako kreativna – dođite pa ih pogledajte", poziva Ines Boban Štiglić iz riječke Turističke zajednice. Maškarani klinci su garancija i obećanje da se karnevalska tradicija nikada neće zatrti na ovim prostorima, nego da će vjekovima živjeti i prenositi duh maškaranja na sljedeće generacije, stoga ih dođite podržati u subotu. 

Radio Rijeka prati događanja Riječkog karnevala posebnom emisijom Radio pod maskom, svakoga radnoga dana od 17:45, a pripremaju je Filomena - Tatjana Sandalj i Maletina - Iva Črnjar. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.