Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dvije kontradiktorne krize: potres u Zagrebu, ali i ukupno 256 zaraženih

22.03.2020.

15:56

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Sandra Simunovic / PIXSELL

Foto: Sandra Simunovic / PIXSELL

Foto: - / -

Na redovnoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera za Civilnu zaštitu velika je i ozbiljna tema bio jutrošnji potres u Zagrebu pri kojem je nastalo dosta materijalne štete, a bilo je i ozljeđenih, od kojih teško 14-godišnja djevojčica koja je kritično i bori se za život.

Nacionalni stožer za Civilnu zaštitu zahvalio se prije svega gradskim i civilnim službama, vojsci, vatrogascima, medijima i građanima na prepoznavanju ozbiljnosti situacije i pravovremenoj reakciji na posljedice potresa.

Građani Zagreba strahuju od pojave novih jakih potresa. Zbog jutrošnjih su potresa građani bili primorani izaći iz svojih domova, a to je kontradiktorno pandemiji koronavirusa koji se rapidno širi i zbog koje je propisana mjera predostrožnosti održavanja međusobne udaljenosti.

Zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj je u ovome trenutku 254, što je 19 oboljelih više nego jutros. Petero oboljelih je na respiratoru. Epidmiološka krivulja i dalje je uzlazna.

Apelira se na sve ljude da se pridržavaju propisanih mjera.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.