Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dvije stotine svjetskih stručnjaka u Rijeci o inovacijama u obrazovanju

18.05.2016.

12:07

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Rijeci je počela četverodnevna Međunarodna konferencija o izvrsnosti i inovacijama u obrazovanju i psihologiji. Sudjeluje oko 200 stručnjaka iz Kanade, SAD, Francuske, Libanona, Turske, Japana, Australije, Indije, Konga…

Okupljeni stručnjaci razgovarat će o inovacijama, kreativnosti i izvrsnosti u obrazovanju. Uz 13. konferenciju, što se svake godine organizira u drugoj državi, po prvi put će se u Rijeci održati i Youth Summit za dvjestotinjak mladih iz devet zemalja. 

Konferencija je važna zbog prenošenja znanja, što je bitno za budućnost, kaže direktorica Međunarodnog centra za inovacije i obrazovanje iz Njemačke Sandra Linke. "Moramo ulagati u mozgove, pružati mladima izazove i poticati ih na znanje i proaktivno kritičko razmišljanje jer će oni rješavati probleme u budućnosti", smatra Linke.

"Mi želimo da naše sveučilište i grad budu snažan centar za istraživanje novih pristupa učenju u jugoistočnoj Europi", kaže rektor riječkoga Sveučilišta Pero Lučin i dodaje da ovaj skup itekako doprinosi međunarodnoj vidljivosti i sveučilišta i grada. Poslušajte izjave: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.