Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dvojica 18-godišnjaka prijavljena za osam krađa na području Rijeke

14.02.2017.

11:24

Autor: Iva Črnjar Ivančan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Policija je privela dvojicu osamnaestogodišnjaka zbog sumnje da su na području Rijeke počinili više kaznenih djela krađe. Osumnjičeni su da su zajedno otuđili pet mopeda te otuđene mopede koristili za vožnju.

Jedan od njih provalio je u trgovinu mješovitom robom iz koje je prvi put otuđio prehrambene proizvode, a u drugom slučaju nije uspio ništa otuđiti. Isto tako, zajedno su provalili i u stan na području Drenove te ukrali novac, televizor, prijenosno računalo i druge predmete. Dio predmeta pronađen je i vraćen vlasnicima.

Sva kaznena djela počinili su između prosinca 2014. i ožujka 2016. godine. Kaznenim djelima oštećeni su hrvatski državljani i tvrtka s područja Rijeke, a sveukupna materijalna šteta je veća od 38 tisuća kuna.

Nakon kriminalističkog istraživanja jedan od počinitelja prijavljen je za pet kaznenih djela krađa i tri teške krađe, od kojih jednu u pokušaju, a drugi za pet krađa i tešku krađu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.