Hrvatski radio

Radio Rijeka

Edi Kučan: 3. maj je ponovno živ!

26.09.2019.

10:19

Autor: Neva Funčić

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Nakon deblokade računa 3. maja radi se na isplati vjerovnika, radnici očekuju plaće za kolovoz i rješavaju se jamstva za gradnju 733, izjavio je predsjednik Nadzornog odbora riječkog brodogradilišta Juraj Šoljić. Direktor brodogradilišta Edi Kučan tvrdi da je 3. maj ponovno živ!

Stečajni postupak nad riječkim brodogradilištem prekinut je nakon deblokade računa, a sutkinja Trgovačkog suda u Rijeci Ljiljana Ugrin odluku je objavila i na mrežnim stranicama Ministarstva pravosuđa te otkazala za četvrtak najavljeno ročište jer za to više nema potrebe.

Dogovor s vjerovnicima o počeku plaćanja i potpori nastavku proizvodnje postignut je nakon što je račun 3. maja bio u blokadi dulje od godinu dana, od kolovoza prošle godine. 

Na deblokadu računa 3. maja se, na početku Vladine sjednice, osvrnuo premijer Andrej Plenković, a poslušajte i kako o riječkom brodogradilištu danas i sutra govori direktor Edi Kučan te Šoljićevu izjavu:

Edi Kučan: 3. maj je ponovno živ!, pripremila Neva Funčić

Šoljić: što nakon deblokade, pripremila Neva Funčić

Plenković o 3. maju i Uljaniku, pripremila Milena Jukić Ugrin

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.