Hrvatski radio

Radio Rijeka

Edi Kučan: Imamo potporu vjerovnika

13.08.2019.

10:23

Autor: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / -

Većina vjerovnika riječkog 3. maja je poskidala blokade s računa brodogradilišta i tako iskazala spremnost da zajedno s Vladom podijeli rizik nastavka proizvodnje, doznaje se nakon jučerašnjeg sastanka pomoćnika ministra gospodarstva Zvonimira Novaka s upravom i vjerovnicima brodogradilišta.

Vjerovnicima je ponuđeno da prihvate isplatu 15% potraživanja odmah te ostatak potraživanja stave u mirovanje na rok od dvije godine. Po zaprimanju potpisanih izjava, Vlada će donijeti odluku o isplati tih 15 % koje bi vjerovnici dobili odmah.

Novak je potvrdio kako su u tijeku razgovori s naručiteljima koji su spremni sufinancirati završetak brodova iz čije bi se prodaje trebao namiriti dio jamstava koje je država do sada platila naručiteljima. Vlada će o jamstvima za deblokadu i pokretanje proizvodnje u 3. maju odlučivati na sjednici 22. ovog mjeseca.

Direktor 3. Maja Edi Kučan zadovoljan je jučerašnjim odazivom predstavnika gotovo 300 vjerovnika, te napominje da su trećemajci spremni nastaviti gradnje odmah po odlukama o daljnjem financiranju. Poslušajte:

Edi Kučan: Imamo potporu vjerovnika, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.