Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ekipa HRT centra Rijeka osvojila nagradu za prilog "Stanovi za ribe"

12.03.2019.

10:37

Autor: Alen Čemeljić

Foto: ERN-Med

Foto: ERN-Med

Foto: - / -

Riječka ekipa Hrvatske televizije donijela je HRT-u nagradu za najbolju priču ponuđenu u regionalnoj mediteranskoj razmjeni. Tema natječaja za najbolju priču razmijenjenu kroz regionalnu mediteransku razmjenu u 2018. godini bila je ''Mare Nostrum: neprocjenjiva baština Mediterana''.

Nagrađena priča iz Rijeke zove se "Stanovi za ribe" i govori o jedinstvenom pokušaju ponovnog oživljavanja dijela jadranskog podmorja. Riječ je o projektu Mare Modul koji je okupio hrvatske umjetnike i znanstvenike u zajedničkoj izradi podvodnih skulptura - stanova za ribe u zaljevu Kraljevice, a sve u cilju revitalizacije morskog životinjskog svijeta. Za dvije godine će biti poznati prvi rezultati ove akcije pa se nadamo sretnom nastavku ove priče.

Za osvajanje nagrade zaslužna je riječka ekipa: novinarka Klaudia Modrić Plantarić, snimatelj Branimir Vincetić, montažer Mauro Tončinić, te podvodni snimatelj Marino Borzan, a priča je emitirana u emisiji "More" 18. studenoga 2018. godine.

ERN-Med nagradu dodjeljuje COPEAM – Stalna konferencija mediteranskih javnih medijskih servisa. Hrvatska radiotelevizija bit će domaćin 26. godišnje konferencije koja se održava u Splitu u travnju ove godine, gdje će biti dodijeljena i ova nagrada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.