Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Ekspedicija 7 milja": Oscar i Ivan biciklima prešli tisuću kilometara

15.12.2016.

08:16

Autor: Iva Črnjar Ivančan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Oscar Piljek i Ivan Saganić nastavljaju svoje putovanje, nakon što su sredinom studenoga biciklima krenuli iz Cresa. Prošli su dosad oko tisuću kilometara, a pred njima je još deset puta toliko. Putovanje ne ide uvijek po planu, stoga su se dio puta morali i razdvojiti.

Ivan je imao problema s koljenom, pa je dio puta morao prijeći vlakom, a Oscar je taj dio prešao sam, iako je i sam imao problema s umorom i hladnoćom koja ga je pratila u Apeninskom gorju. Iako su planirali veći dio spavati na otvorenom u šatorima, niske temperature nisu im to dopustile, stoga su smještaj našli u hostelu ili kod prolaznika koje su na putu upoznali.

Na putu na kojem su putovali odvojeno, svatko je imao svoju avanturu. Oscar je prošao kroz mjesta u Italiji koja su nedavno pogođena jakim potresom i ostao iznenađen ruševinama koje je vidio - prizor koji ga je podsjetio na film katastrofe. Sreo je mnoštvo vojske okupljene uz šatore u kojima su spavali ljudi koji su ostali bez krova nad glavom. Nije uspio naći smještaj, iako je bio već poprilično umoran i promrzao, a ostao je i bez signala na mobitelu. No u toj, naizgled bezizlaznoj situaciji, pomogao mu je šezdesetogodišnji Talijan i ponudio smještaj.

Ivan je pak upoznao mladoga snowboardera koji ga je odveo u vilu svoga prijatelja i ponudio mu krevet i hranu. "Od -5 stupnjeva u zaleđenom šatoru do luksuzne vile na brdu, a sve u manje od 24 sata", napisao je Ivan u njihovom dnevniku putovanja. Ivan i Oscar našli su se ponovo u Rimu koji ih je očarao, stoga su tamo proveli tri dana.

Više o "Ekspediciji 7 milja" potražite na našim internetskim stranicama.

U prilogu pročitajte ostale dogodovštine "Ekspedicije 7 milja" koje su Ivan i Oscar zabilježili u svom dnevniku:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.