Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Ekspedicija 7 milja": Oscaru i Ivanu zabranjen ulazak u Tunis

03.02.2017.

11:45

Autor: Iva Črnjar Ivančan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Oscar Piljek i Ivan Saganić nastavljaju svoje putovanje, nakon što su sredinom studenoga biciklima krenuli iz Cresa. Prošli su dosad oko 2 tisuće i 500 kilometara po Europi i htjeli avanturu nastaviti u Africi. No ulazak u Tunis bio im je - zabranjen.

Ivan i Oscar prešli su više od 2 tisuće i 500 kilometara biciklom po Europi. Ideja je bila da svoju avanturu nastave u Africi – iz Palerma su brodom htjeli doći u Tunis. No ulazak im nije bio dozvoljen – Tunižani ih nisu htjeli pustiti u zemlju upravo zbog načina na koji putuju. Iako su brodom već stigli na odredište, carinici su im, nakon pregleda putovnica, rekli da nisu dobili dozvolu za ulazak u zemlju.

Razlog im nisu rekli, ali Ivan i Oscar pretpostavljalju da nisu mogli kontrolirati njihovo kretanje, nisu znali gdje će se nalaziti ni gdje će spavati. Zato su ih brodom vratili natrag u Europu, no na njihovo iznenađenje, ne u Palermo, već u grad Civitavecchia, otprilike stotinu kilometara od Rima.

Nisu se obeshrabrili, već su promijenili svoju rutu – brodom su nastavili do Španjolske, stigli u Barcelonu u kojoj su proveli nekoliko dana rzgledavajući i uživajući u kulturnim zamenitostima. Iz Barcelone su namjeravali doći u Maroko, opet brodom, no ovoga puta bez problema – uspješno su stigli u Afriku.

Njihov dnevnik putovanja pročitajte u nastavku:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.