Hrvatski radio

Radio Rijeka

Emil Bulić predsjednik Uprave Uljanika

02.11.2018.

10:14

Autor: HRT

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Nadzorni odbor Uljanika izabrao je tri nova člana Uprave čija su imena objavljena danas. Za predsjednika je imenovan Emil Bulić, dosadašnji direktor Odjela prodaje, a za članove Bojan Blagonić i Milki Mihovilović stoji u priopćenju Uljanika objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

U srijedu je dosadašnji član Uprave Uljanik grupe Denis Rabar dostavio Nadzornom odboru ostavku, samo dan nakon ostavke predsjednika Uprave Giannija Rossande.

Prije toga, Trgovački sud u Pazinu u ponedjeljak je imenovao dva člana Nadzornog odbora Uljanika - Samira Hadžića i Ranka Svećarovskog, dok je treći Marko Kapuralin izabran na skupštini Uljanik grupe, pa to tijelo ima tri člana te može donositi odluke, među kojima i odluku o vodstvu kompanije.

Razgovaralo se s devet osoba - i to puna dva dana, duže nego što se planiralo, zbog toga što se kandidati nisu isprva bili spremni uhvatiti u koštac s onime što znaju da ih čeka. A čeka ih blokiran račun i odlazak radnika. Oni koji su ostali, ljuti su jer još uvijek čekaju rujansku plaću.

"Vjerujem da je to drugi korak u procesu ozdravljenja Uljanika. Prvi je učinjen formiranjem novog Nadzornog odbora", kazao je predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac nakon izbora nove Uprave.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.