Hrvatski radio

Radio Rijeka

Emina Višnić iznenađena zbog prijava, vjeruje da će se sve brzo raščistiti

28.05.2020.

11:32

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Ako se uopće ovdje radi o našoj tvrtki i postupku nabave, ja mogu samo reći da sam iznenađena da je došlo do tih sumnji koje je policija izradila. Mi smo postupak proveli prema svim uputama, tako da vjerujem kako će se sve brzo raščistiti, ističe direktorica EPK 2020 Emina Višnić.

Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad šestero hrvatskih državljana zbog sumnje da su počinili kazneno djelo iz područja gospodarskog kriminala.

Sumnjiče se da su kao članovi stručnog povjerenstva tvrtke s područja Rijeke u postupku javne nabave, provedenom krajem prošle godine, kao najpovoljnijeg ponuditelja izabrali tvrtku sa sjedištem u stranoj državi iako nije ispunjavala tražene uvjete te je trebala biti isključena iz postupka javne nabave. Protiv svih osumnjičenika podnesena je kaznena prijava Državnom odvjetništvu, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Telegram je objavio da je riječ o najmu pozornice i audiovizualne opreme za program otvorenja projekta "Rijeka 2020 Europska prijestolnica kulture". Taj je posao bio vrijedan 1,5 milijuna kuna bez PDV-a. Povjerenstvo je odabralo tvrtku Studio Berar rental iz Novog Sada i njihovu je ponudu direktorici tvrtke "Rijeka 2020" Emini Višnić predstavilo kao najpovoljniju. No poslije se ispostavilo da tvrtka iz Novog Sada nije priložila potvrdu da nema poreznih dugova u Hrvatskoj.

Što o svemu kaže direktorica tvrtke EPK 2020 Emina Višnić poslušajte ovdje:

Emina Višnić o prijavama, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.