Hrvatski radio

Radio Rijeka

Energetska obnova zgrada u Rijeci: interes nadmašio sva očekivanja

10.02.2017.

14:43

Autor: Saša Vuksan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Rijeci se na posljednji poziv za energetsku obnovu prijavilo 128 višestambenih zgrada. Za to će im biti dodijeljeno 60 posto novaca iz europskih fondova, a ostatak pokrivaju sami stanari. Iz Rijeke je opet došlo najviše prijava, drugi je Zagreb s 80, a treći Split s 30 zgrada.

Ukupna sredstva koja će biti zatražena temeljem tih projekata iznose 629 milijuna kuna, a zgrade koje su aplicirale na javni poziv za energetsku obnovu obuhvaćaju 1,4 milijuna kvadrata stambene površine i više od 17 tisuća stanova. Interes je višestruko premašio očekivanje.

Hoće li biti novca za sve i novih prilika za one koji se sada nisu stigli prijaviti? Na što treba paziti u nastavku posla kako bi se zadovoljili detaljni europski kriteriji za dodjelu subvencije? Kada bi cijeli posao trebao biti gotov i ima li u Hrvatskoj dovoljno građevinara za ovaj veliki posao ili će raditi i stranci?

Sve što o energetskoj obnovi višestambeniih zgrada treba znati, v.d. direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ljubomira Majdandžića pitao je Saša Vuksan

Poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.