Hrvatski radio

Radio Rijeka

Energo zadovoljan prošlom godinom, slijedi obnova toplovoda

09.02.2017.

12:44

Autor: Antonela Galić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki Energo 2016. ocjenjuje kao godinu uspješnoga poslovanja, a prosvjedi prije dvije godine protiv visokih i nerealnih cijena upravu su potaknuli da unaprijedi usluge toplinske energije i snizi cijene, s čime su danas više nego zadovoljni.

Pravična tarifa, zadovoljan korisnik i uspješno poslovanje obilježili su 2016., rekao je direktor Energa Sanjin Kirigin. Naglasio je da se nastavio trend smanjenja cijena toplinske energije koji je počeo prije dvije godine. Cijena se smanjivala dvaput, ukupno za 30 posto. Trenutna cijena snage iznosi 18,50 kuna po kilovatu, a energije 0,35 kuna po kilovatsatu. 

"Siguran sam da ćemo našim djelovanjem i našim investicijama omogućiti građanima jeftinije cijene toplinske energije na način da ćemo se pokušati diverzificirati u smislu izvora toplinske energije, koja nam je dostupna na svjetskom tržištu", rekao je Kirigin. Dodaje da će u ovoj godini nastaviti s velikim ulaganjima, prije svega za obnovu toplovoda na čak pet lokacija u gradu.

To je nastavak suradnje s Europskom bankom za obnovu i razvoj, najavio je zamjenik direktora Energa Marko Križanec. "Rekonstruirat će se daljnjih 2,5 kilometra toplovoda, ugradit će se vrhunske cijevi, koje maksimalno čuvaju energiju, koje će pomoći da trošak, odnosno gubici maksimalno smanje", govori Križanec.

Navedeni radovi odnose se na područje Podmurvica, Škurinja, Srdoča, Kozale i toplane na Turniću. Korisnicima iz Energa poručuju da se griju, ali pravilno. To znači da sve radijatore drže na minimumu te da ih ne gase u nekim sobama. Kako bi se toplinska energija što bolje iskoristila, Energo je izdao i letak o utjecaju ponašanja korisnika na potrošnju. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.