Hrvatski radio

Radio Rijeka

EPG NOMI odnijela pobjedu u 13. generaciji riječkog Start up inkubatora

09.07.2022.

14:45

Autor: Vedrana Lisica Pavlović

Dobitnici nagrada 13. Startup inkubatora u Rijeci

Dobitnici nagrada 13. Startup inkubatora u Rijeci

Foto: Marta Ožanić / Radio Rijeka

Iz Rijeke stiže novi interesantan izum - riječ je o NOMI aplikaciji, mobilnoj igrici kroz koju djeca uče svirati klavir. Izum je to koji je Ani Dražul i Marini Mavrinac donio pobjedu u 13. generaciji riječkog Start up inkubatora. 

9 timova 13 generacije riječkog start up inkubatora u završnici se prezentiralo pred stručnim žirijem koji nije štedio s ozbiljnim poslovnim pitanjima. Želja svih timova - pobijediti i osvojiti 100 000 kuna koje im Grad Rijeka daje za pokretanje vlastitog poduzeća na području Rijeke - ostvarila se timu Educational piano games. Ana Dražul i Marina Mrazovac osmislile su edukativnu aplikaciju za učenje osnova glazbe i klavira za djecu predškolskog uzrasta, kojem je dodijeljena potpora od 100.000 kuna.


Igrica koja je namijenjena djeci od 4 do 7 godina, napravljena po jedinstvenoj teoriji profesorice klavira Ane Dražul nešto je što još ne postoji u Hrvatskoj.


Drugo mjesto, uz potporu od 50.000 kuna, osvojili su Stefano Rudin i Tedi Fućak, tim Medrican za preradu biomase konoplje u ljekovito CBD ulje. Treće mjesto i 25.000 kuna potpore osvojio je tim Skener Yachting, kojeg čine Petar Kir Hromatko, Beti Puž i Filip Vuković, za novu vrsta usluge u nautičkom turizmu koja integrira skipera i trenera.


Više poslušajte u prilogu Vedrane Lisice Pavlović:


Demo Day: 13. izdanje Startup inkubatora u Rijeci

13. Startup inkubator u Rijeci

13. Startup inkubator u Rijeci

Foto: Marta Ožanić / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.