Hrvatski radio

Radio Rijeka

Epidemiolozi PGŽ: Postupno pada broj novozaraženih

18.04.2021.

11:08

Autor: Tatjana Sandalj, Josip Krmpotić

Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Foto: - / -

Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije izvijestio je u nedjelju o 246 novoboljelih te 415 ozdravljenih osoba. Prema riječima epidemiologa, postepeno pada broj novozaraženih jer je broj aktivnih slučajeva manji za 172 osobe, a udio zaraženih među testiranima u subotu je bio 21,7 posto.

Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ je 3.152 slučaja. Tijekom subote laboratorijski je obrađen 1.131 uzorak. 

Stožer civilne zaštite Grada Crikvenice i Grad Crikvenica kao osnivač osnovnih škola na području grada donijeli su odluku o nastavku održavanja online nastave za osnovnoškolce: od 19. do 23. travnja će se nastava u crikveničkim osnovnim školama održavati online za sve razredne odjele od 1. do 8. razreda. Osnovne škole su dužne osigurati djeci od 1. do 4. razreda, čiji roditelji nemaju mogućnost organiziranja boravka djeteta kod kuće, boravak u jutarnjim satima u školi. (J.K.)

Prema podacima ravnateljstva riječkog KBC-a, na bolničkom liječenju je 199 COVID-19 oboljelih, a na respiratoru ih je jedan manje, znači deset. U sekundarnom kovid centru u Opatiji na liječenju je 20 pacijenata, sedam manje nego dan ranije, i u dobrom su zdravstvenom stanju. Udio bolnički liječenih osoba od kovida je stabilnih 6,9 posto.

Preminulo je, na žalost, sedam osoba iz PGŽ i jedna iz Ličko-senjske županije.

Iu Rijeke i prstena je najviše novooboljelih - 140. Na Rabu ih je 45, na Krku 27, na liburnijskom području 17, a na crikveničko-vinodolskom 16 te jedan u Gorskom kotaru. 

Najviše oboljelih je među radno sposobnim stanovništvom, u školskoj dobi ih je 20, među studentima 14, a starijih od 65 godina je 57.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.