Hrvatski radio

Radio Rijeka

Epilog utakmice: nasilje nije na čast niti jednom sportašu

01.06.2020.

16:58

Autor: Iva Črnjar Ivančan

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: - / -

Nakon utakmice Rijeke i Osijeka u nedjelju na Rujevici, došlo je do fizičkog napada nogometaša Osijeka Erosa Grezde na nogometaša Rijeke Antonija Čolaka. U ponedjeljak su se o tome očitovali zamjenik sportskog direktora HNK Rijeke Ivan Mance te Antonio Čolak.

"S Osijekom kao klubom imamo dobre odnose, no moramo imati nultu toleranciju na nasilje. Posebno mi je žao što je meta napada bio Antonio Čolak, koji je jedan od najprofesionalnijih, najljubaznijih i najtoplijih ljudi koji su ikad nosili dres našeg kluba. Nećemo povlačiti pravne korake, ali ovakvo ponašanje ne služi na čast niti jednom sportašu", rekao je Ivan Mance.

Čolak poriče da je bilo vrijeđanja na nacionalnoj osnovi za što ga je optužio Eros Grezda. "Ovim putem poručujem mu da mu opraštam, čuo sam da mu ovo nije prvi put, a drago mi je da sam ostao smiren jer nasilje ne odobravam, a mi sportaši moramo služiti kao uzor mladima", poručio je Čolak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.