Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:37 / 30.10.2016.

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

Erik Malnar: "Pjesmu 'Šporki stari grad' napisao sam cijepajući drva!"

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na obedu kod Marija Lipovšeka Battifiace danas je bio Erik Malnar, alfa i omega riječkog benda Belfast Food. Dvojica najbrbljavijih glazbenika na svijetu zanimljivo su se raspričali o svemu i svačemu, ali su našli dovoljno vremena i za dobru glazbu po izboru gosta.

"Pjesmu Šporki stari grad napisao sam cijepajući drva. Javile su mi se slike oko Kontinentala i nastao je hit kojim se nitko od nas nije nadao. Mi smo inače bend za dobru zabavu koji je sačuvao rock-kičmu", rekao je Erik Malnar o tome kako je nastao Belfast Food, bend u kojem su se spojili glazbenici iz Beatles Revival Benda i dvojica klasičara.

Govoreći o tome kako zvuči Belfast Food, rekao je: "Kao poziv na koncert!". A na koncertima su stalno: primjerice, jučer su nastupali u Humu, a već sutra su u Zagrebu na Halloween partyju. Malnar je naglasio kako je šteta što Rijeka nema pravi rock-klub. "To je imala jedino početkom devedesetih, ali Palach je često bio pod pritiskom zbog buke koju je stvarao. Kasnije je nastala Točka koje više nema, pa Stereo, ali to nije dovoljno za grad kao što je Rijeka, koja bi trebala imati nekoliko klubova", rekao je.

Dotaknuo se pritom i Dvorane mladosti, u kojoj je nedavno nastupao na humanitarnome koncertu, ali je još jednom shvatio da je to dvorana koja jednostavno nema dobar zvuk. Prisjetio se kako je u toj dvorani svojedobno slušao bendove kao što su Bijelo dugme, Riblja čorba i Plavi orkestar. "Već tada sam znao da ta Dvorana mladosti nema onaj potreban zvuk", rekao je Malnar.

Doznali smo i to da Erik često odlazi na Rječinu, a za vrijeme jednog takvog izleta odlučio je napisati pjesmu o njoj: "Mislim da ljudi ni ne znaju koliko je Rječina lijepa", tvrdi Malnar. Pjesma je na ove godine objavljenom albumu Belfast Fooda "Očekivanja". Erik i Mario razgovarali su i o još dva glazbena projekta u kojima Malnar sudjeluje, a to su Beatles Revival Bend, koji je iznjedrio i bend Riverpool. Poslušajte cijeli razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.