Hrvatski radio

Radio Rijeka

EU sredstvima do novog života u jednom od najstarijih goranskih hotela

29.07.2021.

12:38

Autor: Nenad Lučić

FOTO: Jedan od najstarijih hotela u Gorskom kotaru Općina Skrad planira preurediti europskim poticajima (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

FOTO: Jedan od najstarijih hotela u Gorskom kotaru Općina Skrad planira preurediti europskim poticajima (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

S povećanjem od 713 tisuća, proračun Općine Skrad dosegnut će 9,1 milijun kuna, najavljeno je tijekom sjednice Općinskog vijeća na kojoj je jednoglasno usvojen prijedlog proračunskih izmjena. Najviše pozornosti privlači najava da će trenutačno zapušteni hotel "Zeleni vir" dobiti novu namjenu.

Proračunskim izmjenama što su ih vijećnici Skrada usvojili u srijedu dodatno se otvara prostor za ulaganja u uređenje dječjeg vrtića, poboljšanje sustava javne rasvjete i sanaciju nelegalnih odlagališta otpada. 

Razgovarali su vijećnici i o tome da se jedan od najstarijih hotelskih objekata u Gorskom kotaru, izgrađen prije 102 godine, korištenjem europskih poticaja prenamijeni u društveni dom, pa je za izradu projektne dokumentacije proračunskim izmjenama osigurano 275 tisuća kuna.

Vrijednost ulaganja se procjenjuje na oko šest milijuna kuna, ističe načelnik Općine Skrad Damir Grgurić. Objašnjava da bi u društvenom domu uredili uslužni dio, a na katu prostorije koje bi koristile udruge s područja Općine Skrad. 

Veći dio potkrovlja bio bi preuređen u multimedijalnu dvoranu s pedesetak mjesta. "Nakon toga, objekt bismo tijekom pet godina prilagodili pružanju hostelskih usluga i postupno ga vratili onoj namjeni koju je nekada imao", zaključio je Grgurić. Poslušajte izjavu:

Nekadašnji hotel bit će uslužni objekt, prostor za udruge, multimedijalna dvorana..., pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.