Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Europa kakvu djeca žele" - nova tema Društva "Naša djeca" Opatija

30.03.2020.

17:32

Autor: Ivan Ribarić

Foto: DND Opatija

Foto: DND Opatija

Foto: - / -

Svakoga dana, naši će mali vijećnici i njihovi pridruženi članovi iz Dječjeg foruma, prezentirati rezultate svojih istraživanja vezanih uz oblike dječjeg sudjelovanja i obrazovanju u jednoj od država članica Europske unije, ističu u Društvu "Naša djeca" Opatija.

Naime, tema kojom se bave vijećnici XII saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije, po njihovom izboru je „Europa kakvu djeca žele“. Jedna od aktivnosti koju su sami predložili na svojim radionicama je saznati više o životu svojih vršnjaka u Europi.  Tijekom mjeseca prosinca naučili su o Božićnim običajima i kulturi djece Europe, a sada se bave proučavanjem obrazovanja i dječjeg sudjelovanja u donošenju odluka u pojedinoj zemlji. 

Prezentacije rade sami, svakoga dana jedna država, a cilj ovog virtualnog druženja djece i odraslih je naučiti više, steći nova znanja, proširiti svoje vidike kroz razne sadržaje koje nudi DND Opatija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.