Hrvatski radio

Radio Rijeka

Europske sveučilišne igre: volontiranje koje vrijedi tri ECTS-a

09.03.2016.

15:12

Autor: Antonela Galić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Europske sveučilišne igre u Rijeci i Zagrebu trebaju dvije tisuće volontera. Prijave do polovine ožujka, a kako volontiranjem do tri ECTS boda i sudjelovanja na Igrama koje će se održati u srpnju, doznajte u našoj priči.

Do polovine ovoga mjeseca zainteresirani studenti mogu se javiti Sveučilištu u Rijeci, a konačan popis volontera očekuje se do 1. travnja. Ukupno trebat će oko dvije tisuće volontera, a u Rijeci će ih trebati od 800 do tisuću. 

Pripreme za Europske sveučilišne igare Zagreb-Rijeka 2016. u punom su jeku jer nas očekuje velika dvotjedna priredba koja će okupiti preko 5000 studenata sportaša iz 45 europskih zemalja i 250 različitih sveučilišta. Natjecat će se u 21 sportu. 

Studenti Sveučilišta u Rijeci u ljetnom semestru tekuće akademske godine imaju priliku volontirati na Europskim sveučilišnim igrama te za svoj angažman biti nagrađeni s tri ECTS boda, koja ostvaruju upisom kolegija Studenti i zajednica 1. Na inicijativu ESI 2016. pokrenuti su razgovori na ovu temu s predstavnicima Filozofskog fakulteta, a konačna pozitivna odluka donesena je na senatu Sveučilišta u Rijeci. Nastava se održava online, a nositelji kolegija su Bojana Ćulum i Vjeran Pavlaković s riječkog Filozofskog fakulteta.

Volontiranje na Igrama tretirat će se kao praktični dio kolegija, a kolegij će obuhvaćati teme iz područja volonterizma i uključenja akademske zajednice u procese volontiranja. Pravo upisa imaju svi studenti Sveučilišta u Rijeci koji kolegij putem studomata mogu upisati već sada, a broj prijava nije ograničen. 

O svemu više u razgovoru s prorektoricom za studije i studente Sveučilišta u Rijeci dr. Snježanom Prijić Samaržija, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.