Hrvatski radio

Radio Rijeka

Europski dani jazza i 29. Jazz time Rijeka na Deltu donose 4 dana glazbe

01.09.2020.

11:58

Autor: Neva Funčić

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Rijeka će od 2. do 5. rujna biti u znaku jazza. Epidemiološka situacija spojila je dva festivalska projekta, Jazz Time Rijeka i Europske dane jazza, u višednevnu glazbenu poslasticu za ljubitelje jazz glazbe.

Europski dani jazza novi je festivalski projekt u sklopu programa Rijeke 2020 - Europske prijestolnice kulture, a zamišljen je kao dvodnevna prezentacija europske i lokalne jazz scene. Jazz glazba predstavit će se 2. i 3. rujna kroz koncerte glazbenika iz Rijeke i okolice, koji predstavljaju svoje autorske projekte naslonjene na europsku jazz tradiciju.

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju, Jazz Time Rijeka festival i ove će godine, 29. put zaredom, otvoriti svoja vrata 4. i 5. rujna, na radost ljubitelja vrhunske glazbe i predstaviti glazbenike koje povezuje ljubav prema jazzu i "gradu koji teče". Umjesto u studenom u HKD-u na Sušaku, festival će se ove godine održati u ranijem terminu na otvorenoj pozornici, ispred Exporta na Delti. Početak koncerata je u 20 sati, a ulaz na oba festivala je slobodan.

Na festivalima nastupaju:
2.9. Europski dani jazza Spart Jazz Quintet, Jed Becker's Group feat. Elvis Stanić i Alba&Leo
3.9. Europski dani jazza GIIPUJA, Zvonimir Radišić TRIO i Love Runners Band
4.9. Jazz Time Marko Ramljak Band, Joe Kaplowitz "Organic Intelligence" trio i B's FUNstallation
5.9. Jazz Time Robert Mikuljan quintet, Levačić/Kralj/Pavić Trio i Sterptet

Poslušajte kako je Damjan Grbac, umjetnički voditelj projekta Europski dani jazza i 29. Međunarodnog festivala jazz glazbe JazzTime Rijeka najavio dane jazza:

Damjan Grbac o festivalima, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.