Hrvatski radio

Radio Rijeka

11:38 / 04.08.2018.

Autor: Lea Domijan Fišter

Europski studenti arhitekture dva tjedna promišljali o oblikovanju Rijeke

Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka

Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Studentski radovi nastali u okviru 36 radionica 36. skupa europskih studenata arhitekture EASA izloženi su danas na Grobničkoj rivi. Radove nastale na susretu na kojem je sudjelovalo 600 europskih studenata možete razgledati do 18 sati ispred bivše zgrade Exportdrva na Delti.

Može se, pored ostalog, vidjeti novi most preko Mrtvog kanala. Za hodanje tim mostom treba vam određena razina fizičke spreme jer je konstruriran od užadi! Izložena je i tri metra visoka instalacija od plastičnih vrećica, svjetionik, vrata napravljena od limenki te brojna neobična djela napravljena od drvene prašine.

Prošćete li tijekom dana do bivšeg "Exportdrva" na Delti, moći ćete vidjeti i razne drvene konstrukcije nastale tijekom četrnaestodnevnog skupa. EASA je organizuirana u okviru Ljeta u prijestolnici kao dio manifestacije "Slatko i slano" projekta "Rijeka - Europska prijestolnica kulture 2020".

O protekla dva tjedna života i rada u nekadašnjim skladištima uz Mrtvi kanal, o radovima koji su nastali i svemu ostalom vezanom za EASA-u ispričali su sudionici - studenti Dora Gorenak i Bruno Lang-Kosić te mentor Idis Turato u našoj emisiji Kaf'e:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.