Hrvatski radio

Radio Rijeka

Europski tjedan mobilnosti: Ciottina na tri tjedna postala pješačka zona

09.09.2018.

10:25

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: www.rijeka-plus.hr

Foto: www.rijeka-plus.hr

Foto: - / -

Mix and Move - Podijeli se, pokreni se! ovogodišnji je moto Europskog tjedna mobilnosti. U tom okviru južni dio riječke Ciottine ulice postaje pješačka zona i bit će zatvoren za sav promet od 8. do 29. rujna.

Grad Rijeka se i ove godine uključio u Europski tjedan mobilnosti koji će trajati od 16. do 22. rujna. Posljednji dan tjedna ujedno je Dan bez automobila. 

Službena internet stranica inicijative: mobilityweek.eu.

Tjedan promovira održivu mobilnost, sprečavanje emisije štetnih plinova, kvalitetniji način života i kulturu življenja u urbanim sredinama. 

Ovogodišnji slogan - Podijeli se, pokreni se - poziva građane na razmišljanje i upotrebu održivih i ekološki prihvatljivijih oblika kretanja, korištenje javnog prijevoza, "car sharing" modela, bicikala i drugih ekološki prihvatljivih prijevoznih sredstava te njihovog međusobnog kombiniranja. 

Prošle godine je, u okviru iste inicijative, južni dio Ciottine za promet bio zatvoren tjedan dana, a ove godine pješačka zona bit će tijekom tri tjedna: od 8. rujna u 8 sati ujutro do 29. rujna u 21 sat. U to vrijeme u tom dijelu ulice, od raskrižja s Ulicom Ivana Pavla II. do raskrižja s Jadranskim trgom, neće se moći ni parkirati.

Obilazni pravac je: sjeverna dionica Ciottine - Ulica Ivana Pavla II. - Barčićeva - Jadranski trg.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.