Hrvatski radio

Radio Rijeka

Europsko prvenstvo u sinkorniziranom plivanju počelo na bazenima Kantrida

09.09.2021.

11:46

Autor: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Mladen Juranović

Foto: Mladen Juranović

Foto: - / -

Na bazenima Kantrida bit će održano prvo Europsko prvenstvo za mlađe juniorke u sinkorniziranom plivanju, odnosno djevojčice od 13 do 15 godina, ali i Comen kup - mediteranski kup u umjetničkom plivanju.

U Rijeku je već stiglo 180 natjecateljica iz dvadeset i jedne ekipe, a ukupan broj sudionika, dodamo li prateće osoblje, je 290. Svi će oni do nedjelje živjeti po posebnom režimu, u tzv. balonu, prevoženi iz hotela izravno do bazena, gdje ih očekuje svakodnevno testiranje na koronu, a tek potom natjecanje.

Otvorenje Europskog prvenstva, koje su uz krovnu organizaciju za vodene sportove LEN, organizirali Hrvatski savez za umjetničko plivanje, Grad Rijeka, Riječki sportski savez i Klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris, je večeras u 18 sati, nažalost bez publike.

Pravi domaćin događanja Klub Primorje Aqua Maris svima je zahvalan na suradnji, a predsjednica Sanja Pavić kaže da je, nakon natjecanja u skokovima u vodu, ovo koje počinje danas, potvrda da Rijeka zna i može te da dvojbe oko prihvaćanja organizacije nije bilo. Poslušajte izjavu:

Sanja Pavić, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.