Hrvatski radio

Radio Rijeka

Evo koji su restorani iz našega kraja među stotinu najboljih u Hrvatskoj!

18.06.2019.

16:43

Autor: Vladimir Jurić

Predstavljanje najboljih na botelu Marina (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Predstavljanje najboljih na botelu Marina (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Dvadesetak restorana s područja Primorsko-goranske županije plasiralo se među stotinu najboljih u Hrvatskoj, prema glasovima gostiju, ali i ugostitelja. Drugu godinu zaredom botel "Marina" na Rivi u Rijeci ugostio je dodjelu plaketa za 100 vodećih hrvatskih restorana - Restaurant Croatica.

Sve su 24 godine u društvu najboljih restorani "Bevanda" iz Opatije i "Rivica" iz Njivica. Dvije godine manje na popisu je "Plavi podrum" iz Voloskog, 21 godinu "Bitoraj" iz Fužina, a onda slijede restoran "Villa Ariston" iz Opatije s 15 i "Villa Barbat" s otoka Raba s 11 nominacija.

Iz Primorsko-goranske županije su među stotinu najboljih u Hrvatskoj uvršteni i restorani "Draga di Lovrana", opatijski "Roko", "Stancija Kovačići" u Rukavcu, "Jist" s Viškova, riječki "Molo longo", "Domino" iz Dramlja, "Marina" iz Krka, "Marina" u Puntu, "Artatore", "Veli Žal" i "Za Kantuni" u Malom Lošinju te "Eva" u Lokvama.

Ovogodišnjim izborom obuhvaćeno je više od 2400 samostalnih i hotelskih restorana u Hrvatskoj. U sklopu dodjele plaketa predstavljeno je i 24. izdanje knjige "100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti - vodič za 2019. / 2010. godinu".

Na dodjeli je među brojnim uzvanicima bio i državni tajnik u Ministarstvu turizma Ivo Bačić, koji je svim odabranima čestitao na uvrštenju te zaželio dobru sezonu svim ugostiteljima. Okupljanje najboljih hrvatskih restoratera zabilježio je kolega Vladimir Jurić:

100 vodećih restorana, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.