Hrvatski radio

Radio Rijeka

FA - RI: oldtimeri, rezervni dijelovi, makete i autići na jednom mjestu!

19.11.2022.

11:02

Autor: HRT - Radio Rijeka

Oldtimeri u Rijeci

Oldtimeri u Rijeci

Foto: - / Oldtimer KluB Rijeka

U Organizaciji Oldtimer kluba Rijeka koji je je prošle godine proslavio 25 godina od svojeg osnutka za 19. i 20. studenog, danas i sutra, u hali Export drva napravljena je izložba pod nazivom FA-RI. Izložba je to u prvom redu starodobnih vozila članova kluba te izložbenih panoa s tekstovima vezanih uz pojedine modele.


Izložba je koncipirana na način da su vozila grupirana po desetljećima prošlog stoljeća počevši od 30-tih pa sve do 80-tih godina. PosjetiteljI će tako moći proći kroz jedan povijesni vremeplov koji je popraćen i kraćim tekstovima o događanjima tih godina u Rijeci i svijetu. Najznačajniji modeli iz povijesti auto-moto svijeta koji se mogu vidjeti na izložbi kratko su opisani u posebnoj rubrici "JESTE LI ZNALI" u kojoj se ističu zanimljivosti koje baš i nisu svima poznate.


Naglasak izložbe stavljen je na povijest auto moto sporta na Kvarneru i prisjećanja na legendarne utrke na Preluku.


Po prvi puta organizirana je i prodajna izložba modela autića koja će sigurno biti zanimljiva najmlađim posjetiteljima, ali i starijima koji prate takva događanja, te se bave skupljanjem modela automobila. Neki će se sigurno tako prisjetiti svojeg djetinjstva. Iz organizacije tvrde kako u povijesti Rijeke nikad nije bilo toliko autića na jednom mjestu!


Sajam rabljenih dijelova za oldtimere posebno je zanimljiv svima koji se bave restauracijom starodobnih vozila i želja organizatora je da takav sajam izraste u nešto veliko s najvećom željom da postav nađe mjesto u Rijeci gdje će biti stalan. 

Sigurni smo da bi i stalan postav ovakve izložbe naših vozila privukla veliki broj posjetitelja i obogatila turističku ponudu grada kada bi za to imali jedan ovakav industrijski prostor.

Oldtimer klub Rijeka

Galerija
Autići, Foto: -/Oldtimer klub Rijeka
Autići oldtimeri, Foto: Vedrana Lisica/Radio RijekaAutići oldtimeri, Foto: Vedrana Lisica/Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.