Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Feralovci" na kvarnerskoj turneji: "Smijeh slobode" u Kastvu

13.01.2016.

13:08

Autor: Iva Črnjar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstavljanje trećeg izdanja knjige Borisa Pavelića "Smijeh slobode - Uvod u Feral Tribune" održat će se u petak, 15. siječnja, u 19 sati u Šporovoj jami u Kastvu. Knjiga je u prvih godinu dana doživjela tri izdanja.

"Smijeh slobode - uvod u Feral Tribune" bogato je ilustrirana epopeja na sedamsto stranica, a govori o 25 godina kultnog političko-satiričkog lista Feral Tribune. Autor Boris Pavelić, novinar Novog lista, opisuje fenomen Feral Tribunea od dana nastanka davne 1983. kao humorističkog podlistka Nedjeljne Dalmacije pa sve do gašenja samostalnog tjednika 2008. godine te objašnjava važnost Feral Tribunea za vrijeme u kojem je izlazio, kao i za današnjicu. Zbog presjeka svih važnih događaja u 25-godišnjem razdoblju knjiga prerasta u malu, ali impresivnu "feralovsku" povijest Hrvatske.

Knjigu će, uz Pavelića, predstaviti Predrag Lucić, Boris Dežulović i Dragan Ogurlić, a moderator je Branko Mijić. U 20 sati slijedi nastavak programa pod nazivom "Melodije smijeha i slobode", sit-down kabare u kojem sudjeluju Dežulović i Lucić. Ulaznice, po cijeni od 30 kuna, možete rezervirati na e-mail neva.andonov@kastav.hr i kupiti u petak od 18 sati u Šporovoj jami.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.