Hrvatski radio

Radio Rijeka

Festival čokolade u Centru Gervais: najslađi prvi vikend u prosincu

07.12.2019.

13:03

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: TZ Opatija

Foto: TZ Opatija

Foto: - / -

Slastice, unikatne praline, egzotične čokolade i niz iskušenja za nepce donosi Festival čokolade u opatijskom Centru Gervais, "slatkom srcu" trodnevne manifestacije koja se tradicionalno održava u prvom prosinačkom vikendu.

Među brojnim posjetiteljima koji su kušali delicije više od trideset proizvođača bio je i Eugenio Guarducci, predsjednik najznačajnijeg europskog sajma čokolade Eurochocolate iz Perugie.

"S velikim zadovoljstvom sam prihvatio poziv gradonačelnika i Turističke zajednice da sudjelujem u prvom danu Festivala čokolade u Opatiji. Poziv sam dobio prilikom njihovog posjeta Perugi u listopadu, a tada smo započeli i razgovore o budućoj suradnji za koju se nadam da će se realizirati već iduće godine. Opatija je idealna lokacija za razvoj važnog međunarodnog turističkog projekta vezanog uz svijet čokolade jer bilježi se snažan rast interesa za čokoladom i konzumacijom ove hrane bogova", kazao je Guarducci.

Centar Gervais će tijekom tri dana ugostiti brojne čokoladne atrakcije, Choco kutak za najmlađe, razne prezentacije i edukacije, a osim slatkih delicija renomiranih proizvođača, posjetitelji će moći kušati i posebne proizvode Croatian Choco Concepta posvećene Nikoli Tesli, Andriji Mohorovičiću i drugim prepoznatljivim motivima iz kulturne i povijesne baštine ovoga kraja. 

Uživanje u čokoladi u Centru Gervais, koji je otvoren do 21 sat u subotu te od 9 do 19 sati u nedjelju, pratit će i koncerti renomiranih glazbenika, a čokolada će biti glavna zvijezda i brojnih posebno osmišljenih menija opatijskih restorana i hotela, kao i prigodnih tretmana spa & wellness centara. 

Čokolada će osvojiti i ostale adventske lokacije –  slatke delicije nudit će i "Advent na mrkatu", dok će Umjetnički paviljon Juraj Šporer u subotu i nedjelju od 10 do 19 sati priuštiti zabavu za mališane u Kućici orašara. I na kraju, podsjetnik da je tijekom zime vikendom i praznikom parkiranje na javnim površinama u Opatiji besplatno, izuzev u zonama 0a i 0b.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.