Hrvatski radio

Radio Rijeka

Festival "Crna ovca" u svibnju u Baški: "Black is back"

08.03.2017.

15:44

Autor: Albert Petrović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Crna ovca - festival janjetine, individualizma, kreativnosti, otočne baštine, popularne kulture i sporta vraća se sredinom svibnja u Bašku na otok Krk pod motom "Black is back". Koncerti, planinarenja, predstave i druga događanja planiraju se za sredinu svibnja.

Od petka 12. do nedjelje 14. svibnja odvijat će se brojne aktivnosti - od sportskih poput regate i planinarenja, preko kulturno zabavnih poput predstava Teatra Exit i šišanja ovaca do predavanja Korada Korlevića i koncerata JinxaTBF-a i Leta 3. Na sva događanja ulaz će biti besplatan zahvaljujući naporima organizatora - tvrtke Conex i partnerima poput turističke zajednice i Općine Baška te Valamar Riviere.

Uz predstavnike organizatora, jutros su na konferenciji za novinare u riječkom Porto Grillu bili i Letovci Mrle i Prlja, koji najbolje sažima sukus festivala: "Tu se pjeva, tu se šiša, tu se glumi, pada, diže, tu se kolje... Bili smo 2007., a sad se vraćamo crnji nego ikad", govori Prlja i dodaje da će održati koncert koji će biti presjek djelovanja grupe Let 3 te promocija dvaju novih albuma.

Boris Lešić, direktor tvrtke Conex koja organizira festival kaže: "Black is back - slavimo individualnost, posebnost našega kraja i te bašćanske ovce za koje je poznato da ni sekunde ne borave u zatvorenom. Ovo nije tek ribarska fešta u malom mistu nego urbani festival kulture, sporta i znanosti u malom mjestu - Baški." Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.