Hrvatski radio

Radio Rijeka

Festival gljiva, vune i plodova jeseni

25.09.2021.

10:15

Autor: Nenad Lučić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Festival gljiva, vune i plodova jeseni naziv je tradicionalne manifestacije čiji se program danas odvija na prostoru pored dvorca u naselju Stara Sušica. Otvorenje programa održalo se u 10 sati edukativnom gljivarskom izložbom te izložbenom prezentacijom proizvoda od vune.

Sat vremena kasnije uslijedila je edukativna šetnja i biciklijada kao i natjecanje u kuhanju gljivarskog kotlića. U poslijepodnevnim satima bit će održana edukacija o izradi proizvoda od vune te gastro show renomiranih kuhara.

Na neuobičajen način danas će biti promovirana nova knjiga autorice Mirte Mataije "Put u planine". Naime promocija će biti održana tijekom planinarskog pohoda koji u 9 i 30 sati kreće s Platka na vrh Snježnika, a osim riječi izdavača, na predstavljanju će sudjelovati i ženski pjevački zbor iz Bakra.

U Kinu Lič stanovnici Općine Fužine će, osim uobičajenog repertoara, imati priliku sudjelovati kratkoj svečanosti povodom 25. obljetnice smrti poznatog hrvatskog redatelja Kreše Golika. Naime, po jednom od najvećih redateljskih imena hrvatske kinematografije nazvana je filmska družina škole iz njegovih rodnih Fužina, čiji će članovi u 16 sati u Liču prikazati dva svoja najnovija uratka, ali i prisjetiti se poznatog sumještanina.

Festival plodova jeseni, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.