Hrvatski radio

Radio Rijeka

Festival kamelija u Opatiji - cvjetni ponos grada i ove će godine biti približen najmlađima

14.03.2023.

13:15

Autor: Lena Stojiljković

procvale opatijske kamelije

procvale opatijske kamelije

Foto: HRT / HRT

Udruga ljubitelja kamelija Opatija i ove godine organizira Festival kamelija, koji će se održavati od 27. ožujka do 2. travnja. Program festivala uključuje radionice, predavanja, druženja ljubitelja kamelija, ali i Dječji cvjetni korzo u kojem će sudjelovati vrtićarci iz Opatije i Matulja.

Organizira se i 15. po redu izložba fotografija kamelija i učeničkih likovnih radova, u sklopu koje će stručni žiri i nagraditi najljepše fotografije grmova i cvjetova kamelije. Svi koji u svojim vrtovima ili okućnicama imaju kamelije i koji u izložbi žele sudjelovati moraju se javiti fotografkinji, gđi. Dolores, na broj 098 259 294 do 20. ožujka, kako bi ljepota cvjetova ostala trajno zabilježena i bila spremna za izlaganje u Umjetničkom paviljonu »Juraj Šporer«.


O Festivalu kamelija, kao i o ovoj pomalo egzotičnoj biljci koja je trenutno u svom punom cvatu, razgovarali smo s Mirom Shalabi, predsjednicom Udruge ljubitelja kamelija iz Opatije. Poslušajte:

Festival kamelija - Mira Shalabi

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.