Hrvatski radio

Radio Rijeka

Festival kave u Opatiji: Slatina je ovoga vikenda Coffee Street

08.04.2017.

16:03

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovoga vikenda Opatija miriše na kavu. Jelovnici, slastice, napici - sve od kave ili s njom, nudi se na još jednom izdanju Festivala kave. Opatijska Slatina ovog je vikenda Cofee Street, uz program Coffee & Art - spoj kave i umjetnosti glazbenika Vedrana Ružića i slikara Claudia Franka.

U kavanama, hotelima, restoranima i kafićima, po povoljnim cijenama nudi se kava pripremljena na bezbroj načina. Ima je i u slasticama i gastronomskim delicijama, ali i u i wellness centrima.

"Brojni ugostiteljski objekti su se uključili i ponudili kave na stotinu načina iz svih krajeva svijeta. Organizirana je i Cofee Street na Slatini gdje se kava sljubljuje s čokoladom, a rade se i svijeće od kave. Tu je i ponuda wellness centara koji su na bazi kave napravili prirodni piling za tijelo. Kava se sljubila i s gourmet pričom uz neke slane delicije, a tu su i kokteli od kave, napici od kave, slastice od kave", nabraja Željka Stošić iz Turističke zajednice grada Opatije.

"Sve je to, zajedno s prekrasnim proljetnim vikendom, u Opatiju dovelo oko 3500 gostiju, a sljedeći vikend je već uskršnji, kada očekujemo oko šest tisuća gostiju", kaže Stošić.

Boris Rajković slika kavom već desetak godina i usavršio je prolaznicima vrlo zanimljivu tehniku kavarel: "To je ustvari akvarel, samo što umjesto vodene boje koristite kavu esspreso, a što je kava bolja, to je i slika bolja. Dugotrajna je to tehnika koja se radi danima i ljudi su oduševljeni", kaže Rajković.

Paralelno s ovogodišnjim opatijskim Festivalom kave održava se i međunarodna izložba kamelija, pa je ispred Umjetničkog paviljona "Juraj Šporer" postavljena i interaktivna skulptura "S kamelijama na kafe". Svim ljubiteljima kave preporuka - pravac Opatija. Javlja Biserka Belić:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.