Hrvatski radio

Radio Rijeka

Festival Mladi glumci i glumice gradu Rijeci nudi šest predstava

24.06.2021.

11:25

Autor: Neva Funčić

Foto: Sara Jovanović

Foto: Sara Jovanović

Foto: - / -

Uz geslo "Mi smo tu!", riječki studenti glume i ovog ljeta organiziraju festival Mladi glumci i glumice gradu Rijeci. Od utorka 29. lipnja do petka 2. srpnja najavljuju bogat program predstava i projekcija filmova uz izložbu studenata Akademije primjenjenih umjetnosti.

Kroz šest predstava na tri lokacije; kod Akademije primijenjenih umjetnosti, u Filodrammatici i u Palachu, festival će predstaviti rad studenata prve i završne godine te monodramu diplomantice studija "Gluma i mediji".

Izvedba Glembajevih je već popunjena, a za ostale predstave je ulaz slobodan uz najavu putem maila: mggri2021@gmail.com.

Program festivala Mladi glumci i glumice gradu Rijeci otvara u utorak 29. lipnja u 21 sat na platou Akademije ispitna predstava studenata prve godine APURI "Gluma i mediji" - "Pokret" u kojoj igra šestoro studenata pod vodstvom mentorice Mile Čuljak.

U srijedu 30. lipnja su u Filodramatici u 18 sati najavljeni Krležini "Glembajevi" u izvedbi studenata treće godine. Predstava je nastala u suradnji sa studentima Scenografije, a gledalište je već popunjeno. Istog dana u 20 sati u Palachu je na programu "Ličnost u izgradnji", monodrama Sare Blažić, diplomantice glume i koautorice projekta. Četvrtak 1. srpnja nas vraća do Bazena iza zgrade Akademije na Kampusu , na "Karaoke i lipsinkanje" od 20 sati te "Movie night" od 21 i 30 uz slobodan ulaz.

Festival mladih glumaca, ove godine zbog pandemije samo riječkih, u petak 2. srpnja u Filodramatici u 19 sati zatvara drama o ničemu "U iščekivanju" , autorski projekt studenata treće godine. Zbog epidemioloških mjera dolazak treba potvrditi elektroničkom poštom , a ulaz na sve programe je besplatan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.