Hrvatski radio

Radio Rijeka

Festival održivosti u Rijeci za sve ljubitelje prirode!

18.09.2020.

11:58

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Rijeka 2020

Foto: Rijeka 2020

Foto: - / -

Svi koji vole prirodu i teže ka jednostavnom i kvalitetnom životu moći će u danas i sutra uživati u Festivalu održivosti. Festival se održava u sklopu projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture u organizaciji Tranzicijske inicijative Rijeka.

Gradnja prirodnim materijalima, prirodni uzgoj, održavanje biološke raznolikosti hrane čuvanjem sjemena starih sorti, pečenje kruha, prepoznavanje samoniklog jestivog bilja i  kućno kompostiranje... 

Ako želite doznati više o svemu tome posjetite Festival održivosti u Rijeci koji se od 18 sati i 30 minuta danas održava u Prirodoslovnom muzeju Rijeka. Festival počinje službenim otvorenjem i projekcijom filma "Moć zajednice", a u 19 sati slijedi predavanje Veljka Armana Linte pod nazivom Što sve treba biti održivo da bi kuća bila održiva? U 20 sati Ana Armano Linta održat će drugo po redu predavanje, na temu Skriveni svijet eko sela.  

Subotnji se program sastoji od radionica, cooking showa, predavanja, obilaska botaničkog vrta, programa za djecu, ugostiteljske ponude i glazbenih nastupa, a odvijat će se tijekom cijelog dana u Parku Vladimira Nazora u centru Rijeke.

Program je besplatan za sve posjetitelje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.