Hrvatski radio

Radio Rijeka

Festival sportske rekreacije na Platku nastavlja se i u srpnju

02.07.2020.

11:50

Autor: Ivan Ribarić

Foto: Festival sportske rekreacije Platak 2020

Foto: Festival sportske rekreacije Platak 2020

Foto: - / -

"Festival sportske rekreacije Platak 2020" kreće u svoj drugi mjesec programa, pa će nakon izuzetno uspješnog lipnja i u srpnju ponuditi brojne atraktivne sadržaje. Podsjetimo, festival se održava u organizaciji Saveza sportske rekreacije "Sport za sve" Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo.

Prvi vikend u srpnju rezerviran je za dva odlična programa, a sve započinje u subotu 4. srpnja u 10 sati kada će započeti "Zen lice Platka", program koji se organizira u suradnji sa Društvom sportske rekreacije Kvarner. Bit će to idealna prigoda za fizičku i mentalnu relaksaciju te punjenje baterija i to kroz 4 radionice: Joga Smijeha, Hatha joga, Zvučna gong kupka i Do In vježbe.

Za svaku radionicu svi zainteresirani se mogu prijaviti na facebook eventu Zen lice Platka https://www.facebook.com/events/281140713271933/ (gdje možete doznati detaljnije sve o radionicama), a okupljanje i potvrda prijave je ispred malog doma Sušak na Platku, nakon čega će se radionice održati na lokaciji koja je iznenađenje.

Nedjeljni program započinje u 11 sati nordijskim hodanjem i pješačenjem u suorganizaciji sa KŠR Gorovo i to na laganoj stazi u trajanju od 135 minuta. Kako je 5. srpnja izborni dan u Hrvatskoj, organizator poziva svih da, osim izbora favorizirane političke opcije, izbor bude i zdrav život te kretanje u prirodi na Platku. Podsjetimo, na Platku je i temperatura osvježavajuća pa se tako proteklog vikenda morskih 28 pretočilo u 20 stupnjeva Celzija te je i to razlog za uživanje na 1111 m nadmorske visine.

I početak srpnja bit će atraktivan i zabavan na Platku, a organizator podsjeća da svi sudionici moraju imati adekvatnu sportsku obuću i odjeću te dovoljnu količinu vode, trebaju poštovati epidemiološke preporuke HZJZ te da sudjeluju u programima na vlastitu odgovornost.

Kako smo već najavili, festival se nastavlja tijekom cijelog ljeta sve do velikog finala koje će se održati na Platku 19. rujna, a čiji se program zasad drži u tajnosti jer će biti nešto doista posebno, ističu organizatori.

Foto: Festival sportske rekreacije Platak 2020

Foto: Festival sportske rekreacije Platak 2020

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.