Hrvatski radio

Radio Rijeka

Filip Balija, lučka uprava Mali Lošinj: Mi nećemo odustati od projekta Mrtvaška i modernizacije otoka

17.08.2022.

11:25

Autor: Anja Matić

idejni vizual luke Mrtvaška

idejni vizual luke Mrtvaška

Foto: - / ŽLU Mali Lošinj

U priopćenju Županijske lučke uprave stoji da je uslijed poznatih okolnosti opstrukcija, nezakonitih prosvjeda i nezakonite blokade gradiIišta od strane dijela mještana otoka Ilovika, investitoru i izvodaču radova bilo je onemogućen ulazak u posjed gradiIišta zbog čega su radovi zastali dulje od godine dana. 

Stoga je ŽLU Mali Lošinj pokrenula postupak raskida ugovora o financiranju bespovratnim sredstvima projekt dogradnje luke otvorene za javni promet Mrtvaška.


Reakcije su dvojake: neki slave, neki malo manje...

Mi smo kao uprava imali vrlo dobru i iskrenu namjeru, a ta namjera je bila da napokon Lošinju kao otoku donesemo jedan razvojni iskorak.

Filip Balija

Balija je dodao da su kroz ovih godinu i pol dana uprava i županija napravili iznimne napore i kompromise s mještanima otoka kako bi postigli dogovor do kojeg, kao što znamo, nije došlo.

Mi nećemo odustati od projekta, ovo neće biti njegov kraj. Smatram da je Lošinj ovime puno izgubio.

Filip Balija

Kako bismo saznali više, u eteru Radio Rijeke razgovarali smo s ravnateljem Županijske lučke uprave Mali Lošinj Filipom Balijom: 

emisija Tris - Balija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Tris

Tri aktualne teme tjedna, tri gosta i tri njihove glazbene želje. Budite uz Nevu Funčić svake srijede u 9:20 i doznajte što o najnovijim događajima kod nas i u svijetu misle njihovi akteri ili komentatori društvenih zbivanja!

Poslušajte u Slušaonici