Hrvatski radio

Radio Rijeka

Filipović od Vlade zatražio jače uključivanje u problem migranata u Rijeci

19.01.2023.

11:57

Autor: Alen Čemeljić

Marko Filipović (Foto: Pixsell)

Marko Filipović (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Riječki gradonačelnik Marko Filipović uputio je pismo premijeru Andreju Plenkoviću tražeći da se Vlada aktivnije uključi u rješavanje problema migranata koji su i dalje i nakon ulaska Hrvatske u Šengenski prostor u značajnom broju prisutni na riječkom području pa i u samom središtu Rijeke.


Grad Rijeka odvojio je, rekao je za Radio Rijeku Marko Filipović, od listopada do kraja prošle godine pola milijuna kuna kako bi ublažio migrantski pritisak na Rijeku. Ipak, bez pomoći vladinih ministarstva ovaj se problem neće moći riješiti, kaže Filipović. 


Problem migranata je jedan širi problem u koji bi se trebalo uključiti Vlada i resorno ministarstvo koja su dužna brinuti, ne samo o vanjskim granicama EU, nego i o sigurnosnoj situaciji u samim gradovima. Naravno, trebalo bi to realizirati i jačim angažmanom policije, ali i sustava Hrvatskih željeznica na čijem se području ova kriza trenutno i događa. Mi ćemo nastaviti pomagati sukladno mogućnostima, no ni naše mogućnosti nisu neizmjerne i u tom segmentu ide poziv da se sve relevantne institucije uključe u rješavanje ovog itekako velikog problema.

Marko Filipović

Riječki se gradonačelnik zahvalio nevladinim udrugama i riječkoj nadbiskupiji koji su se uključili u rješavanje problema migranata u Rijeci.


Poslušajte što je na ovu temu rekao u emisiji "Grad i Vi, dragi vi":


Gradonačelnik Filipović o migrantskoj krizi

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.