Hrvatski radio

Radio Rijeka

Filipović: Riječki proračun izgleda sve bolje i bolje

13.06.2022.

15:51

Autor: Tatjana Sandalj

Krpan, Filipović i Palčevski pred novinarima

Krpan, Filipović i Palčevski pred novinarima

Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka

Rijeka je najveće gradilište u Hrvatskoj, grad otvoren za investitore, koji prednjači u digitalizaciji i brine o poduzetnicima - ukratko je o svemu tome govorio riječki gradonačelnik Marko Filipović zbrajajući rezultate prve godine rada. Ipak, najviše je zadovoljan kako danas izgleda gradski proračun. 

Dug Grada Rijeke manji je nego što je bio u trenutku kada je nova gradska uprava na čelu s Markom Filipovićem preuzela mandat. Likvidnost je puno bolja, a zadovoljan je gradonačelnik i netom završenim natječajem za kompleks Zapadna Žabica te vjeruje da su Rijeku investitori prepoznali kao grad otvoren za investicije. 


Zahvaljujući članovima Gradskog vijeća na suradnji gradonačelnik podsjeća i na činjenicu da je proračun prihvaćen već 14. prosinca, najranije u proteklih dvadesetak godina. Sve što je učinjeno u prvoj godini zapravo je temelj za sve što treba odraditi do kraja mandata, a sve zapravo teče prema planovima. Ako negdje nešto i zapne, to je najčešće u ministarstvima, kada su razne dozvole u pitanju.


Zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan podsjetila je da su već prošlo ljeto u riječkim vrtićima otvorili sedam novih jasličkih skupina, a i ovoga ljeta radit će na istom problemu. Sve je spremno za novi vrtić na Krnjevu, željeli bi novi vrtić u sveučilišnom prostoru na Kampusu, djeca Drenove zaslužuju novu školu... 


Zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski je govorio o dogovorima i usklađivanjima grada sa sveučilištem, KBC-om i Primorsko-goranskom županijom koji će rezultirati novim gradilištima u Rijeci. Jedno od njih bit će u Kampusu na prostoru nekadašnjeg Tenka, primjerice. Drugo je javna garaža na Podpinjolu kojom bi trebao biti riješen problem parkiranja na riječkom lokalitetu KBC-a, a grad će surađivati s PGŽ na gradnji novih prostora Doma zdravlja na Rujevici.


Želite li znati više, preslušajte u nastavku:

Marko Filipović o prvoj godini mandata

Sandra Krpan o školstvu, kulturi i sportu

Goran Palčevski o suradnjama sa sveučilištem, KBC-om i PGŽ, Zdravstvenom odgoju, potrebama invalida

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.