Hrvatski radio

Radio Rijeka

Finale Porto Etno festivala u Hrvatskom Kulturnom Domu na Sušaku

03.10.2020.

12:30

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Porto Etno

Foto: Porto Etno

Foto: - / -

Nastavlja se program četvrtog Porto Etno festivala te će posljednji festivalski dan biti u cijelosti besplatan za posjetitelje i odvijat će se u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku a ne kako je ranije najavljeno na trgu ispred Građevinske škole, zbog najave nepovoljnih vremenskih prilika.

Od 17 sati folklornim nastupima predstavit će se manjinske zajednice koje djeluju u Rijeci, i to redom: Kulturno društvo Rusina i Ukrajinaca "Rušnjak" PGŽ, Matica Slovačka Rijeka, Bošnjačka nacionalna zajednica, Češka Beseda Rijeka, Nacionalna zajednica Crnogoraca Rijeka, Društvo Rusina i Ukrajinaca  "Kaljina", Zajednica Srba Rijeka, Kulturno umjetničko društvo "SEVDAH" Rijeka, Zajednica Talijana Rijeka i Opatija i Makedonsko kulturno društvo „Ilinden“.

Od 19 sati u atriju HKD-a publiku će zabavljati DJ-duo Hormonika Balkanika iz Rijeke, koji selektira ogroman spektar balkanske i gipsy glazbe; od roots izvođača, preko duba, chilla, ambientala, d'n'b-a, housea, swinga, electra. Svoje setove prate živim instrumentima te često nastupaju i kao kolektiv. 

Hormonika Balkanika je projekt nastao dugogodišnjim druženjem, sviranjem, performiranjem i prije svega uživanjem u kvalitetnoj glazbi balkanskog poluotoka kao i romskoj glazbi u mnogim njezinim oblicima.

Podsjetimo, u sklopu Porto Etno festivala riječke manjinske zajednice do subote se predstavljaju i izložbenim programom u galeriji Kortil, dok je u atriju HKD-a postavljena izložba ansambla LADO. Obje izložbe otvorene su u subotu između 17 i 22 sata, a ulaz je također slobodan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.