Hrvatski radio

Radio Rijeka

Fiumanka: 4 regate, 2 gospodarske konferencije, koncerti, sajam, promocije

06.06.2016.

14:30

Autor: Olivera Vinković, Robert Ferlin

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Rijeci se od 9. do 12. lipnja 2016. godine održava 17. Međunarodna jedriličarska regata Fiumanka u organizaciji Jedriličarskoga kluba Maxi i Agencije 2. mjesto. Fiumanka će biti i mjesto najave Europskih sveučilišnih igara, koje će se u srpnju održavati u Rijeci i Zagrebu.

Brojni pokrovitelji, suorganizatori i sponzori danas su potpisali Jedro podrške 17. regati Fiumanka, što će se od 9. do 12. lipnja održati na moru ispred Rijeke. I ovogodišnja Fiumanka donosi brojna događanja: počet će Europskom medijskom regatom, nastaviti se Liburnijskom i Rotary regatom te tradicionalno završiti najmasovnijom regatom, Fiumankom, na kojoj se očekuje više od 200 brodova.

Uz regate, danas su najavljena i brojna događanja"Ove godine Fiumanka radi iskorak izvan sportskog i zabavnog dijela, tako da će se u sklopu 17. Fiumanke održati dvije gospodarske konferencije: prva je Rotary bussines forum s temom plavo-zelene ekonomije, u organizaciji Rotary kluba Rijeka, a drugi je Investicijski forum u organizaciji predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, pod nazivom 'Plan ulaganja za Europu - mogućnosti za mikro, mala i srednja poduzeća'", kaže Verena Lelas Tura.

Uz to, bit će i Plavo-zeleni expo, koncerti, a obilježit će se 50 godina suradnje između gradova Rijeke i Rostocka. Svakako će se Fiumanka iskoristiti i za promociju projekta EPK 2020. 

Događanja su otvorenog tipa i namijenjena svim gospodarstvenicima i institucijama te svim izravnim i neizravnim sudionicima u plavoj i zelenoj ekonomiji i održivom razvoju. Detaljni program Fiumanke i raspored regata pogledajte ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.