Hrvatski radio

Radio Rijeka

Fiumare: što je novo, a što otkazano zbog bure?

22.05.2015.

14:50

Autor: Branka Malnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog loših vremenskih uvjeta odgođena su vanjska događanja na Festivalu mora Fiumare -mala barka. Neće se održati regate, parada brodova i ribarska fešta. Regate tradicijskih brodova i jedrenje na njima za djecu odgođeno je za sutra kada je i dan otvorenih paluba na četiri broda u riječkoj luci: Nini, Marini, Kraljici mora i Vili Velebita.

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja, u sklopu Fiumare, u tijeku su predavanja o pomorskoj baštini. U Lubenu je predstavljeno novo, prošireno izdanje knjige Luciana Kebera: Tradicijske barke Jadrana.

Zanimljivo je bilo sinoć u riječkoj ribarnici. Uz izložbu  slika iz podmorja u glavnom dijelu ribarnice prvi put u povijesti otvorena je izložba u galeriji ribarnice. Time Fiumare probija okoštale stavove o jednonamjenskim prostorima, da bi se možda, kao u nekim zapadnim gradovima, omogućilo korištenje istih prostora za više namjena. Ribarnica ujutro, a kulturna i druga zbivanja navečer.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.