Hrvatski radio

Radio Rijeka

Flame opet oduševio: "Ladice" sinoć premijerno pred punim HKD-om!

09.02.2020.

11:18

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Foto: Anito Jelović

Foto: Anito Jelović

Foto: - / -

Plesna grupa FLAME sinoć je pred posve ispunjenim gledalištem HKDa na Sušaku, publici predstavila svoju novu plesnu premijeru naziva "Ladice". Započelo je etiketiranjem pri samom ulasku u dvoranu, ljepljivi papirići smjestili su dio gledatelja u određene ladice - plesač, kritičar, diva, gost…

Zatim kreće začudna priča o našim životima, o našim svakodnevnim viđenjima ljudi oko nas koje doživljavamo  osobno i emotivno, smještajući ih u ladice skrojene samo za njih, metaforički. I samim tim, otkrivajući i sebe u svakom od njih. 

Naratorica, Martina Hrlić Rogić, plesačica, koreografkinja, redateljica i scenaristica ovog izuzetno maštovitog i dubokog plesnog promišljanja, vodi nas kroz zanimljive ljudske karaktere i pokazuje nam put, možda nesvjesnih, ali vidljivih manifestacija naših opredjeljenja i stavova. Sjajna u plesnom i glumačkom pokretu, izražajne dikcije, povezala je priču u cjelinu koja je bila poput naših ogledala pri čemu su joj uz bok stajali svi plesači.

Scenografija Nerea Superine izuzetno dobro osmišljena s ogromnim ladicama iz kojih izlaze i u koje ulaze plesači koji su istovremeno i izvrsni glumci u tom fizičkom teatru.Efektan dizajn svjetla Anita Jelovića naglasio je ocrtane karaktere i ritam plesnog zbivanja, a bazu priče nosio je fantastično uigran Harmonikaški orkestar Stanko Mihovilić iz Pule koji je fascinantno zvučao u plesnom okruženju kao dio zanimljive i snažne izvedbe.

Plesna grupa Flame iz projekta u projekt raste, razvija se, sazrijeva i donosi nam vrhunske izvedbene doživljaje, što publika, koja ih prati, osjeća, vidi i razumije pa onda uvijek i dugotrajno nagrađuje. Čekamo još novih predstava sa zadovoljstvom i nestrpljenjem.

Osvrt Glorije Fabijanić Jelović:

Osvrt na "Ladice", pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.