Hrvatski radio

Radio Rijeka

Flash Dance Unit slavi rođendan

14.01.2020.

13:18

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Dobrila Mantilla (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka

Dobrila Mantilla (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Riječka plesna udruga Flash Dance Unit će u ponedjeljak, 20. siječnja u HKDu na Sušaku, u 19 sati, obilježiti desetljeće rada produkcijom "Naše plesno desetljeće", iako postoje od 2002. godine te ovim rođendanom ulaze u devetnaestu godinu svoga postojanja.

Osnivačica Flash Dance Unit-a je Dobrila Mantilla, udata je za Filipinca koji je u udruzi glavni koreograf, a koji ima dugi niz godina plesnog iskustva još sa Filipina. Udruga njeguje plesni izričaj hip hop, koji je nov i drugačiji od onog što se u Rijeci nudi, a ima više sastavnica - stari hip hop koji se stapa s novim hip hopom do današnjeg eksperimentalnog hip hopa.

Trenutno, Plesna udruga Flash Dance Unit broji oko 80 polaznika koji su podijeljeni u grupe prema starosnoj dobi: Cicibani su djeca do 6 godina, Kikići su djeca od 7 do 10 godina koji su podijeljeni u Starije Cicibane te mlađe i naprednije Kikiće. Određen broj djece su natjecatelji i rekreativci u juniorima i seniorima.

Poslušajte razgovor koji je s Dobrilom Mantillom vodila Gloria Fabijanić Jelović:

Flash Dance Unit - Dobrila Mantilla, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.