Hrvatski radio

Radio Rijeka

Flego: Znanje je najisplativija investicija i ulog u budućnost

18.03.2019.

17:32

Autor: Lea Domijan Fišter, Hina

Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka

Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Potpredsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) i nositelj liste Amsterdamske koalicije na izborima za Europski parlament Valter Flego ustvrdio je u ponedjeljaku Rijeci da je znanje neizostavan faktor ekonomskog rasta i razvoja te najisplativija investicija i ulog u budućnost.

Mladi, znanost i obrazovanje, teme su kandidata Amsterdamske koalicije kojima se predstavljaju biračima uoči europarlamentarnih izbora. Dvadeseta smo zemlja u Europi po ulaganju u obrazovanje, po završetku obrazovanja mladi ne nalaze posao i odlaze iz Hrvatske, rekao je Valter Flego.

Dužnost javnog sektora je odigurati mladima budućnost, a njihovoj koaliciji prioritet je rješavanje tih problema ugradnjom u programe Republike Hrvatske kako bi se mogli financirati iz europskih fondova, dodao je Flego.

Diana Topčić Rosenberg, kandidatkinja na listi Amsterdamske koalicije Diana Topčić Rosenberg iz GLAS-a, založila se za izjednačavanje uvjeta danas rodno uvjetovanih karijera, a kandidatkinja PGS-a na listi Amsterdamske koalicije Tea Mičić Badurina dodala je da mladi ne odlaze samo zbog nedostatka posla već i zbog loše društvene klime, poslušajte nastavak:

Mičić Badurina: jasno je da moramo posložiti prioritete, pripremila Lea Domijan Fišter

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.