Hrvatski radio

Radio Rijeka

Flekavac Gradskog kazališta lutaka je višestruko nagrađena predstava!

27.09.2020.

14:09

Autor: Marta Ožanić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Gradsko kazalište lutaka u Rijeci

Foto: Gradsko kazalište lutaka u Rijeci

Foto: - / -

Predstava "Flekavac" autorice Nine Mitrović i redateljice Renate Carole Gatica na 53. Međunarodnom festivalu kazališta lutaka – PIF-a nagrađena je s čak pet nagrada od strane stručnog i dječjeg žirija.

Nagrađeni su Nina Mitrović za tekst, Renata Carola Gatica za režiju, Alena Pavlović za kreaciju lutaka i scenografiju te Ivana Đula i Luka Vrbanić za glazbu i tekstove songova.

Dječji žiri proglasio je Flekavca najboljom predstavom 53. Međunarodnog festivala kazališta lutaka - PIF održanom 24. rujna.

Predstava je nastala kao zajednička kreacija cjelokupnog autorskog i glumačkog tima, a bavi se pitanjem koliko su se promijenili odnosi roditelja i djece danas u odnosu na vremena samo jedne generacije unazad. Priča je univerzalna, ali se radnja događa u Rijeci.

Nagrađivani Flekavac na repertoaru je Gradskog kazališta lutaka Rijeka 5. listopada u 18 sati te 6., 7. i 8. listopada u 17.30 i 19 sati. 

Osim Flekavca Gradsko kazalište lutaka najavilo je predstave za nadolazeći tjedan pa tako Nove zgode Wande Lavande možete pogledati 28. i 29. rujna u 18:00, dok Sretnu kućicu 1. i 2. listopada u  17:30 i 19:00 kao i 3. listopada u 11:00 i 18:00.

Blokovi sjedećih mjesta sastoje se od dvije, tri ili četiri stolice, ovisno o broju članova obitelji, odnosno grupe koja zajedno dolazi te se publika moli da na taj način rezervira, odnosno kupuje svoje ulaznice. Cijena ulaznice je 25,00 kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.