Hrvatski radio

Radio Rijeka

12:32 / 23.07.2017.

Autor: Nenad Lučić

Forest run: kros-utrka šumskim stazama oko Ravne Gore

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ljeto je na vrhuncu, pa mnogi predah od ljetnih vrućina traže u Gorskom kotaru. Gorani svoje goste dodatno nastoje privući i zanimljivim sadržajima, poput današnjeg, atletskog natjecanja, koje je organizirala udruga mladih iz naselja Ravna Gora.

Da je i u danima kada temperature dosežu tridesetak stupnjeva Celzijevih, u hladu goranskih šuma ipak moguće pretrčati i stazu duljine 8 kilometara utrkom zanimljivog naziva „Forest run“ potvrdili su članovi Udruge mladih Mataferčk iz Ravne Gore te njihov predsjednik David Petrović. 

Radi se o sportsko-rekreativnoj utrci, čiji je cilj potaknuti boravak u prirodi. Utrka se odvija na šumskim stazama koje mogu savladati svi natjecateljski uzrasti. Ovih su vrućih dana temperature na području Gorskog kotara niže i do 5 stupnjeva, no igdje drugdje u Hrvatskoj, što sudionicima dodatno olakšava savladavanje staze. 

Kako je staza trasirana na nadmorskoj visini između 780 i 850 metara, mnogi su danas, potvrđuje Petrović, zaključili kako je upravo Gorski kotar najbolje mjesto za aktivni boravak u prirodi.   

"Imamo 215 prijavljenih trkača, a to je i za nas iznenađujuća brojka. Naime, mi smo isprva mislili da će nam doći do 80 ljudi te je odaziv nadmašio sva naša očekivanja. Pristigli su natjecatelji iz Slavonije, Zagreba, Rijeke, Istre i ostalih dijelova Hrvatske", rekao je Petrović. 

Gorski kotar je tijekom vrućih dana, očito, poželjno odredište. Znaju to i oni koji za nadolazeće vikende najavljuju plivačka natjecanja na rijeci Kupi, šumske biciklističke izlete i druge, slične sadržaje aktivnog odmora.    

Javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.