Hrvatski radio

Radio Rijeka

[FOTO] Alisina zemlja čuda u pijesku Rajske plaže Lopara

03.07.2021.

09:44

Autor: Tatjana Sandalj

Pobjednička skulptura u pijesku Lopara (Foto: Petar Lupić)

Pobjednička skulptura u pijesku Lopara (Foto: Petar Lupić)

Foto: - / -

Mačak koji se kezi, blizanci, Bijeli Zec... i naravno Alisa, to su likovi koji su inspirirali autore 11 predstavnika umjetničke scene koji su na Rajskoj plaži u Loparu sudjelovali u desetom izdanju Festivala skulptura u pijesku.

Tema desetog festivalskog izdanja u Loparu bila je "Alisa u zemlji čudesa", a priznanje za najbolju skulpturu dobio je Petar Popijač s likom Gusjenice. Drugonagrađena je Crvena kraljica Medarde Pack i Valerija Jakuš, a trećenagrađeni Zec Marine Vrbljanin i Jelene Mavrić

10. izdanje Festivala skulptura u pijesku trajalo je od 29. lipnja do 2. srpnja, a sudjelovali su i Jelena KašićSanjin VinkovićGeorgette Yvette PonteNina LekićRoberta MikelićAntea Biskupović. Skulpture su ocjenjivali i publika i umjetnici. 

Održano je i tradicionalno natjecanje za najbolju fotografiju skulptura, a prvo mjesto osvojio je Dražen Kasprek.

Uz obljetnicu tiskana je brošura koja će poslužiti kao vremeplov i podsjećanje na ranija festivalska izdanja. Lopar će dobiti i trajno obilježje u vidu replike pobjedničke skulpture u javnom prostoru s namjerom da taj prostor postane park skulptura.

"Trenutno se u Loparu odmara oko 4000 turista, a u prvih šest mjeseci ostvareno je 44 posto više noćenja nego u istom razdoblju lani. Nadamo se da će se pozitivan trend nastaviti do kraja godine"rekao je direktor Turističke zajednice Općine Lopar Marin Mušćo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.