Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:30 / 16.02.2020.

Autor: Vladimir Jurić

[FOTO] Balinjerada u Opatiji: u podne startala najluđa utrka na svijetu!

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

U Opatiji se danas održala naluđa utrka na svijetu! Start utrke vozila na balinjerama, odnosno kugličnim ležajevima, započeo je točno u podne, ali ovaj puta kao dio službene zaštićene manifestacije Balinjerada.

Više od 10 tisuća gledatelja natiskalo se danas uz glavnu opatijsku ulicu, a od bivšeg hotela "Pariz" do Slatine, u dužini od 500 metara, spustilo se više od pet stotina maškara s više od 200 vozila. Konkurencija je bila velika. Pojedinci, par i grupa u "Amerikanskim vozilima" oduševili su gledatelje, ali i oca balinjerade Duška Jeličića Duleta.

Točno u podne niz stazu su se spustili gosti iz Hrvatske i Europe - gradonačelnici Zakopana iz Poljske, slovenskog Pirana, austrijskog Bad Ischla, našega Novog Vinodolskog...

Balinjerada je autohtona opatijska manifestacija koja je i ove godine privukla sudionike iz Istre, Rijeke i s otoka Krka, među kojima je bio i Toni, meštar Riječkog karnevala, s karnevalskom kraljicom Dorom Pilepić. Iz Opatije javlja Vladimir Jurić:

Balinjerada u Opatiji, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.