Hrvatski radio

Radio Rijeka

FOTO: Gotovo dvije tisuće malih maškarica danas u Opatiji

01.02.2015.

14:36

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Oko 1700 djece okupilo se danas u Opatiji na Dječjem karnevalskom korzu. Manifestacija je zbog kiše održana u Sportskoj dvorani "Marino Cvetković", no to nije utjecalo na dobro raspoloženje.

U Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer u Opatiji danas je otvorena izložba Karići i liburnijski pusti. Riječ je o izložbi fotografija svih naših ovogodišnjih pustova od Kastva do Mošćeničke Drage autora Saše Jantoleka, dok je autor izloženih karića Opatijac Jerko Gudac.

Pjesma i ples odjekivali su opatijskom sportskom dvoranom. Bile su tu zebrice, nogometaši, pingvini, čarobna šuma, zvončari, cvjetovi, kockice i mnogi drugi, a svi su uživali u pjesmi plesu i druženju.

Na preseljenje u dvoranu odlučili smo se zbog loših vremenskih uvjeta, rekla je Danijela Grlaš iz opatijske Turističke zajednice.

Dječja maškarana povorka uvod je u idući vikend kada će biti održana najpoznatije opatijsko maškarano događanje – Balinjerada. Javlja Marijana Smokvina:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.