Hrvatski radio

Radio Rijeka

15:07 / 06.05.2021.

Autor: Albert Petrović

[FOTO:] Hodali smo novouređenom šetnicom ispod Hiltona na Costabelli

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Novouređena šetnica na Costabelli, ispod Hotela Hilton, predstavljena je u četvrtak novinarima. Ujedno je uručena donacija investitora izgradnje Hiltona, Jaroslava Trešnjaka, Osnovnoj školi Kantrida u iznosu 20 tisuća kuna.

Rekonstruirana je i uređena površina od oko 1.420 četvornih metara, dužine 222 metra, a u sklopu projekta Grada Rijeke kojim se planiraju obnoviti i izgraditi riječke šetnice od Preluka do 3. maja, u dužini od 5,8 kilometra.

Projekt će ići u tri faze jer su imovinsko-pravni odnosi prilično složeni, no neke dionice već imaju građevinsku, a neke lokacijsku dozvolu. Realizaciju cijelog projekta, grad planira ostvariti u idećem mandatu.

Osnovna škola Kantrida će donaciju iskoristiti za uređenje vanjskih igrališta: nogometnog i košarkaškog. Jer, kako kaže ravnateljica Sanja Kvaternik Hren, ne rade samo za školu, već i za sve građane, a Kantrida je, tvrdi, najsportskiji dio grada.

Što se Hiltona tiče, za otvorenje je sve spremno. Udara se završna glazura, čisti se svakodnevno, uporabna dozvola je u džepu. Ostaje samo kalkulacija s korona situacijom, ali direktor Borjan Brnčić predviđa da bi se moglo dogoditi krajem svibnja ili početkom lipnja.

I baš na šetnici, u sklopu hotela, otvorit će se kafić s tematikom prelučkih legendi, odnosno zvijezdama Grand-prixa Preluk, a zvat će se po prvom pobjedniku - Villoresiju.

Kako će biti utrošena donacija govori Kvaternik Hren, a o tehničkim podacima nove šetnice pročelnica Odjela za komunalni sustav Grada Rijeke Maja Malnar, poslušajte: 

Pet mladih pinija, pripremio Albert Petrović

Inicijalna sredstva za uređenje vanjskih igrališta, pripremio Albert Petrović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.